Contacteer ons

Contacteer ons vandaag, dan zetten we samen de eerste stap!

(+32)(0)11 98 85 76

Blog

| 17-May-2018

Vaak worden we bij verandering geconfronteerd met een aantal fundamentele keuzes over hoe we de dingen willen aanvliegen. Even vaak gaat het dan om de tweestrijd om het vanuit een specifieke hoek of expertisedomein te belichten versus de zaken wat meer open te laten en te zien wat er gebeurd. Dit is zo'n verhaal...

| 03-May-2018

Een kroniek van aangekondigde miserie!

"Ik hoorde al sinds vele maanden veel over die GDPR, en zag collega-ondernemers zich zorgen maken over de zin en de onzin ervan. Anderen schenen stoïcijns te blijven en het hoofd koel te houden in de aanloop van 25 mei 2018.

Het is nu zover en net zoals velen heb ik mijn kop niet laten zot maken en heb het hele verhaal aan me laten voorbij gaan. Het is ook erg druk geweest en de business gaat als een speer; geen tijd dus voor administratief gewauwel en gezever!"

| 30-Jan-2018

We leven in een dynamische wereld, waar nieuwe technologieën, buzzwords en disruptie de scepter zwaaien. Er is een constante behoefte aan nieuwe kennis en nieuwe generaties groeien op met het vooruitzicht van een leven lang leren en steeds nieuwe ervaringen opdoen. Hoe verhoudt kennis zich in deze wereld met ervaring en creativiteit? Is het één waardevoller dan de ander of is een mix van allen nodig?

| 17-Nov-2017

Een ondernemer is als een kapitein op een zeilschip; Hij houdt zijn onderneming in beweging en is constant in de weer zijn organisatie erop te coachen de zeilen zo optimaal mogelijk op de veranderende wind af te stemmen. De crew die hier het best in slaag wint!

| 25-Oct-2017

Provincie Limburg heeft de hervormingen van de Provincies voorzien in het Vlaams Regeerakkoord voor een stuk vertaald naar het omturnen van de eigen organisatie naar proactievere, performantere diensten, die anders en steeds beter voor de dag willen komen en daarbij interessant te zijn voor een nieuw soort klanten. Er is zwaar ingezet op eigen mensen en daarbij is het verhogen van leiderschap en samenwerken gekoppeld aan teambinding en onderlinge verstandhouding.

| 18-Oct-2017

"Beste Griet,

We zijn inmiddels in de laatste rechte lijn van het jaar en ik herinner me jouw deelname aan het Management Drives programma in jouw onderneming, waarbij we de leidinggevenden mee in het bad genomen hebben."

| 10-Oct-2017

Een agile cultuur houdt de organisatie wendbaar. Maar hoe creëert u zoiets? Wat is er voor nodig om een agile cultuur tot stand te brengen? Hoe diep is het water in jouw organisatie?

Communicatie | 05-Sep-2017

Gedrag en houding zijn de sleutel voor beter managen en organiseren. 

Echter, gedragsverandering gaat niet vanzelf en is voor een groot deel gestuurd door emotie, maar het is te kort door de bocht te besluiten dat enkel emotie speelt; zo blijkt ook uit deze 4 mythes.

| 23-Aug-2017

Elke dag hoor je wel iets over de zin de onzin van de nieuwe 'Europese Privacywet' of ook wel de G.D.P.R. genoemd. De retoriek gaat dan vooral over de belasting op de organsatie, de kosten om conform te geraken en de boetes. Wij merken graag op dat het enerzijds gaat om het verder formaliseren van dingen, die de bedrijven voor een stuk al doen. En anderzijds is er de opportuniteit om verder te professionaliseren en te werken aan kwaliteit van processen. 

Communicatie | 14-Mar-2017

Meet jij de hartslag van je organisatie op basis van de input van jouw management team of luister je ook regelmatig naar de stem de medewerkers? 

Pagina's